niedziela, 9 marca 2014

Pyszna pizza, dzięki pyszne mące

Kochani,

Często robimy pizzę, ale nigdy nie robiliśmy ciasta z mąki żytniej, zawsze z pszennej.
Wczoraj jednak zrobiliśmy ciasto z mąki żytniej razowej typ 2000 marki SYMBIO.



Poza mąką nie zmieniliśmy nic, byliśmy bardzo ciekawi efektu.
Dzięki mące ciasto było bardziej chrupiące, odrobinę twardsze.. ale przede wszystkim zdrowsze.
Smak ciasta znacznie bardziej nam odpowiadał i nie możemy sobie wybaczyć, iż dopiero teraz odkryliśmy sposób na wspaniałe ciasto.


Warto nadmienić, że najedliśmy się jak zawsze, ale uniknęliśmy nieprzyjemnego  "uczucia pełności".
Nie będziemy gołosłowni.... być może pizza nie wygląda najlepiej, ale była przepyszna!!:)


Pozdrawiamy serdecznie,
Greg&Mika

18 komentarzy:

  1. Też wczoraj miałam pizzę, ale tylko zamawianą niestety;) wzięliśmy z siostra taką ostrą, że się dusiłam i aż podskoczyłam:D Ciekawe z tą mąką

    OdpowiedzUsuń
  2. oj wierze, że była przepyszna :) jeszcze jak własnej roboty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Narobiliście mi ochoty na pizzę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. mniami,ale mam ochotę na pizze

    OdpowiedzUsuń
  5. Sama niedawno odkryłam mąkę razową i teraz używam jej do wszystkiego :) Pyyyyyycha :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Hehe nie ważny jest wygląd,grunt,że smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię domową pizzę, ale nigdy nie używałam jeszcze do niej żytniej mąki.

    OdpowiedzUsuń
  8. musiała smakowac super :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wymiana mąki na razową to świetny pomysł. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  10. mniam, super wygląda! skosztowałabym :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja często robię pizzę bez drożdży i z mąki rasowej :) jest pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam...pizza :D muszę sobie zrobić taką domową :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam domowa pizzę, ale na takiej mące jeszcze nie robiłam, ta wygląda pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Na mące żytniej pizzy jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Taka pizza to samo zdrowie :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda pysznie. Robiłam ostatnio pizzę z mąki graham. Teraz już tylko pizza na mące pełnoziarnistej.

    OdpowiedzUsuń
  17. Dobra mąka to podstawa :) A domowa pizza nie ma sobie równych!

    OdpowiedzUsuń
  18. można poprosić o skład ciasta? ;) bo mi wyszło bardzo twarde hehe ;)

    OdpowiedzUsuń