Często robimy pizzę, ale nigdy nie robiliśmy ciasta z mąki żytniej, zawsze z pszennej.
Wczoraj jednak zrobiliśmy ciasto z mąki żytniej razowej typ 2000 marki SYMBIO.
Poza mąką nie zmieniliśmy nic, byliśmy bardzo ciekawi efektu.
Dzięki mące ciasto było bardziej chrupiące, odrobinę twardsze.. ale przede wszystkim zdrowsze.
Smak ciasta znacznie bardziej nam odpowiadał i nie możemy sobie wybaczyć, iż dopiero teraz odkryliśmy sposób na wspaniałe ciasto.
Warto nadmienić, że najedliśmy się jak zawsze, ale uniknęliśmy nieprzyjemnego "uczucia pełności".
Nie będziemy gołosłowni.... być może pizza nie wygląda najlepiej, ale była przepyszna!!:)
Pozdrawiamy serdecznie,
Greg&Mika
Też wczoraj miałam pizzę, ale tylko zamawianą niestety;) wzięliśmy z siostra taką ostrą, że się dusiłam i aż podskoczyłam:D Ciekawe z tą mąką
OdpowiedzUsuńoj wierze, że była przepyszna :) jeszcze jak własnej roboty :)
OdpowiedzUsuńNarobiliście mi ochoty na pizzę :D
OdpowiedzUsuńmniami,ale mam ochotę na pizze
OdpowiedzUsuńSama niedawno odkryłam mąkę razową i teraz używam jej do wszystkiego :) Pyyyyyycha :D
OdpowiedzUsuńHehe nie ważny jest wygląd,grunt,że smakuje :)
OdpowiedzUsuńLubię domową pizzę, ale nigdy nie używałam jeszcze do niej żytniej mąki.
OdpowiedzUsuńmusiała smakowac super :)
OdpowiedzUsuńWymiana mąki na razową to świetny pomysł. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńmniam, super wygląda! skosztowałabym :)
OdpowiedzUsuńJa często robię pizzę bez drożdży i z mąki rasowej :) jest pyszna ;)
OdpowiedzUsuńMniam...pizza :D muszę sobie zrobić taką domową :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowa pizzę, ale na takiej mące jeszcze nie robiłam, ta wygląda pycha :)
OdpowiedzUsuńNa mące żytniej pizzy jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTaka pizza to samo zdrowie :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. Robiłam ostatnio pizzę z mąki graham. Teraz już tylko pizza na mące pełnoziarnistej.
OdpowiedzUsuńDobra mąka to podstawa :) A domowa pizza nie ma sobie równych!
OdpowiedzUsuńmożna poprosić o skład ciasta? ;) bo mi wyszło bardzo twarde hehe ;)
OdpowiedzUsuń